Tipy a triky jak v létě pečovat o vlasy

Nejoblíbenější roční období se hlásí o slovo. Léto, dovolené, moře, bazény, horské výšlapy, výlety na kole, opalování. Těšíte se, ale zároveň máte obavy, jak se slunce, pot a mořská či chlorovaná voda podepíšou na vašich vlasech? Nemusíte! Poradíme vám, jak o ně pečovat, aby i během horkých letních dní byly v té nejlepší kondici. 

I vlasy si zaslouží speciální péči

Zatímco ochrana pokožky během pobytu na slunci se stala samozřejmou součástí našeho života, o vlasy se teprve učíme řádně starat. I pro ně je léto zátěžovým obdobím a to, co dělá dobře naší náladě – třeba slunce nebo moře –, může vlasy poškozovat. Proto je důležité je v létě chránit a dopřát jim speciální péči. Představujeme vám tři pomocníky, díky kterým budou vaše vlasy v kondici i během horkých letních dní.

Stop kovům ve vlasech

Věděli jste, že téměř všichni lidé na světě mají uvnitř vlasových vláken kovy, které mají na svědomí zvýšenou lámavost vlasů? Jejich množství záleží na kvalitě vody, kterou používáme. A protože v létě častěji než kdy jindy navštěvujeme bazény, zvyšuje se i množství absorbovaných kovů ve vlasech. Ty sice nepředstavují zdravotní riziko, ale kromě lámavosti vlasy zcitlivují a ovlivňují výslednou barvu. Dobrou zprávou je, že nechtěných kovů se můžete zbavit! Jak? Díky speciální řadě vlasové péče Metal Detox ze Serie Expert od značky profesionální vlasové kosmetiky L'Oréal Professionnel. Ta totiž kovy usazené ve vlasech neutralizuje a zajišťuje tak nejen perfektní barevné výsledky služeb barvení, balayage a zesvětlování, ale také lesklé a zdravé vlasy bez lámání. Nepřekonatelné složení nového ochranného vlasového krému Metal Detox v sobě kombinuje mnoho výhod, které jsou ideálním koktejlem pro vaší letní dovolenou: účinnou ochranu proti lámání vlasů, dlouhotrvající barvu, ochranu proti tepelnému stylingu i UV paprskům. To už stojí za vyzkoušení, ne? Se samotnou péčí, která zahrnuje šampon a masku, koncentrovaný olejíček a ochranný krém i s tím, jak se o vlasy v létě starat, vám rádi poradí profíci v Salonech Expert. 

Navštivte IG Lucie @STUDIO_BE_ICONIC

Zázračný olejíček

Doslova požehnáním pro namáhané vlasy jsou různé speciální oleje, které jim navrací kondici. Jedním z nich je bezoplachový multifunkční olejíček Absolut Repair Oil 10 in 1, který vlasy vyživuje a dodává jim potřebnou hydrataci. Kromě toho obnovuje jejich povrch a dodává jim lesk, hebkost a lehkost. Také pomáhá předcházet lámání vlasů a poradí si i s roztřepenými konečky. Prostě zlatý zázrak pro vaše vlasy; dodá jim vše, co po letních dovolených postrádají. 

Stop teplým odleskům

Možná to znáte, před dovolenou jste si zašli na barvu a po pár dnech s výsledkem nejste spokojení, protože se v nich objevují teplé odlesky, jako třeba žlutá v dosud dokonalé blond. Kromě zmíněné řady Metal Detox, která barvu podpoří neutralizací kovů, vám pomůže specializovaný šampon Chroma Crème. Ten si poradí s nežádoucími teplými odlesky u všech barvených vlasů, a to nejen u blond, ale i u světle a tmavě hnědých či černých vlasů. Chroma Crème nabízí kompletní program pro udržení korekce barvy mezi návštěvami kadeřnického salonu. Nechtěná měna barvy během léta vás tak nemusí trápit.

Nechte na hlavě

Co vaše vlasy ochrání opravdu spolehlivě? Přece pokrývka hlavy, tak si na dovolenou nezapomeňte sbalit letní klobouček, šátek nebo třeba kšiltovku. Důležité je, aby byl z prodyšného materiálu. Díky tomu předejdete pocení a případnému zapaření pokožky i vlasů.

Závěrečný tip:

Ani v létě se nechcete vzdát fénu nebo žehličky? Nezapomeňte použít vhodné přípravky na ochranu vlasů před teplem.