Metaverzum: Posouváme hranice kreativity

Na podzim 2022 se L’Oréal Professionnel stal první kadeřnickou značkou, která vstoupila do nového světa metaverza. Po úspěchu pěti virtuálních účesů pro platformu Ready Player Me přichází nyní s dalšími dvěma kolekcemi – Gravitas a Odyssea. L’Oréal Professionnel tak i nadále zůstává věrný své filozofii inovací, rozvoji kadeřnického umění a posouvání hranic (nejen) kreativity a technologií. 

První kolekce pěti vybraných vzhledů, které byly určené pro herní avatary Ready Player Me a na jejichž tvorbě se podílel CGI designér Evan Rochette, zaznamenala velký ohlas. Účesy se zařadily mezi 5 nejčastěji stahovaných účesů na platformě. Na základě tohoto úspěchu připravil L’Oréal Professionnel další dvě kolekce – Gravitas a Odyssea –, jenž boří hranice mezi realitou a fantazií.

Účesy popírající gravitaci 

Kolekci Gravitas vytvořil 3D designér a umělec Evan Rochette ve spolupráci s francouzským stylistou Charlie Le Mindu. Představuje pět velmi odvážných účesů, pro které neplatí zákony gravitace, a posouvá tak zase o kus dál hranice sebevyjádření. Sada účesů je dostupná nejen na platformě Ready Player Me, jež je světovým lídre v oblasti vytváření avatarů, ale také na platformách Roblox a Zepeto. Gravitas byla okamžitým úspěchem s 2 miliony impresí na Robloxu a s celkem 12 tisíci unikátních stáhnutí. To odpovídá růstu přes 150 % ve srovnání s první kolekcí v roce 2022.

Podmořský svět ve vlasech

Třetí kolekcí virtuálních účesů je Odyssea, díky které L’Oréal Professionnel přináší všeobjímající sílu oceánu do digitální sféry. Výsledné vzhledy dávají nahlédnout do tajemného podmořského světa – jsou totiž inspirované tvory z hlubin. Na jejich podobě opět spolupracovala osvědčené duo Evan Rochette a Charlie Le Mindu. Kolekce je dostupná od července na platformách Roblox, Zepeto a Ready Player Me.

V L’Oréal Professionnel věříme, že virtuální prostor odemyká kadeřnickému řemeslu celý svět nových možností a zcela neomezené kreativity. Proto ho chceme i nadále rozvíjet, pracovat s ním a přibližovat ho vám, kadeřníkům, i vašim klientům. 

Vytvoř si vlastního avatara