BUDOUCNOST PATŘÍ UDRŽITELNOSTI

Společnost L’Oréal Professionnel je globálním lídrem na trhu s produkty profesionální vlasové kosmetiky. Již od roku 1909 je jejím posláním rozvíjet kadeřnický průmysl po celém světě. Průkopnický duch společnosti je cítit ve všech službách našich kadeřníků i jejich klientů. L’Oréal Professionnel cítí velkou odpovědnost, pokud jde o její environmentální závazky, inovace a nastavování standardů pro kadeřnické odvětví ve velkém měřítku.

 

Pomocí analýzy našeho hodnotového řetězce jsme odhalili 3 hlavní výzvy: voda, cirkularita a energie.  

Zavedli jsme několik významných opatření a dosáhli skutečných pokroků. Tuby barev Dia Light jsou vyrobeny z 95% recyklovaného hliníku a až 95 % plastů použitých při výrobě obalových materiálů řady Serie Expert je znovu recyklováno. Kromě toho vyrábíme více než 80 % našich produktů v uhlíkově neutrálních výrobních závodech a 100 % našich produktů vyrobených v Evropě pochází ze „suchých“ výrobních závodů. Jsme odhodláni jít ještě dále. 

Mezi naše další plánované akce patří uvedení Water Saver, převratné technologie, která drasticky snižuje spotřebu vody. Tato úsporná sprchová hlavice, která byla vyvinuta ve spolupráci se švýcarským start-upem Gjosa, využívá technologii fragmentace vody. Jedná se o unikátní technologii, díky které ušetří kadeřnický salon až 69 % spotřeby vody a zároveň napomáhái ke snížení uhlíkové stopy salonu.

Naše transformace k udržitelnosti bude ještě nějakou dobu trvat, ale jsme odhodláni jednat! Máme na své straně nejen specializované odborníky a angažované týmy po celém světě, ale i celou komunitu kadeřníků, kteří jsou připraveni s námi vytvářet krásu, která hýbe světem. 

Divize profesionálních produktů společnosti L'Oréal se již mnoho let věnuje udržitelnosti. Udržitelnost jsme začlenili do celého našeho hodnotového řetězce od obalů a složení našich výrobků až po jejich výrobu a přepravu. Dnes jde tato divize ještě dál, když zahájila program Kadeřníci pro budoucnost. Tato iniciativa bude pokračovat v transformaci kadeřnického průmyslu a vydá kadeřníky po celém světě na cestu udržitelnosti.

Naše 3 priority.

1) Spotřeba vody

Voda je naší prioritou č. 1, protože představuje přes 75 % environmentálního dopadu našich produktů*. 

Voda je přítomná v každém článku našeho hodnotového řetězce: počínaje výrobou přes oplachování našich produktů až po zajištění toho, aby naše produkty měly minimální dopad na vodní ekosystémy, když se dostanou do odpadních vod. 

*Analýza environmentálních dopadů kompletního výrobního řetězce L’Oréal Professionnel.

2) Cirkularita

Naše strategie cirkulace obalových materiálů zahrnuje 3 hlavní pilíře: snížení množství odpadu, opětovné použití odpadových materiálů a recyklaci. 

3) Úspora energie

Ve výrobních závodech v západní Evropě, Kanadě, USA, Číně a Indii se dnes naše produkty vyrábějí ve výrobních závodech* využívajících, 100% obnovitelné energie.  

*To představuje 90 % produktů značky L’Oréal Professionnel na světě

Transparentnost produktu

Více než 75 % environmentálního dopadu našich produktů vlasové péče spadá do fáze používání produktů. Považujeme za důležité pomáhat našim partnerům činit informovanější rozhodnutí.

Pro svět bez testování na zvířatech

Od roku 1989, tedy 14 let před tím, než to vyžadovaly legislativní předpisy „EU“, netestujeme bezpečnost našich produktů na zvířatech.

 

Protože nám záleží na dobrých životních podmínkách zvířat, před více než 40 lety byla společnost L’Oréal průkopníkem ve vývoji rekonstituované lidské kůže, kterou lze použít k vyhodnocení chování kosmetických ingrediencí a přípravků na lidské kůži. V současné době vyrábíme různé typy rekonstituované lidské kůže v našich laboratořích Episkin ve Francii, Číně a Brazílii - a tuto technologii poskytujeme vládám, organizacím a dalším společnostem pro účely testování, aby nemuseli testovat na zvířatech.

 

Zjistěte více zde.

Proč silikony?

Silikony jsou syntetické přísady, které jsou používány ve formě olejů nebo gelů o různě husté konzistenci. Silikony se vyrábí z křemíku, minerální látky hojně rozšířené v přírodě ve formě oxidu křemičitého, který je hlavní součástí křemičitého písku. V kosmetice se používají silikony syntetického původu. 

 

Proč je zmiňujeme? Silikonům je často vyčítáno, že ucpávají póry v pokožce a způsobují její dehydrataci. Rovněž však mají pomáhat objemu vlasů a vypnutí pokožky. Zpochybňovány jsou však i jejich senzorické vlastnosti. Mají být příčinou rychlého maštění vlasů a toho, že je pokožka nepříjemná na dotek. Silikony se špatně rozkládají v přírodě, což vede k jejich akumulaci.

 

Proč a jak je používáme? Silikony používáme k tomu, abychom u našich výrobků dosáhli široké řady textur a vysoké účinnosti, zejména pokud jde o lesk a lehkost. Preferujeme použití takových silikonů, které co nejméně zatěžují životní prostředí. U všech našich výrobků navíc neustále zlepšujeme jejich biologickou rozložitelnost.

 

Zjistěte více zde.

Třídit odpad není jen gesto

Jak třídit vaše obaly od hygienických a kosmetických přípravků? Stránky tridimeprokrasu.cz vznikly na popud společnosti L'Oréal ve spolupráci s organizací EKO-KOM za účelem zvýšit povědomí o třídění hygienických a kosmetických přípravků. 

L’Oreál Professionnel Paris

Pro budoucnost.